2009. október 5.

パソコンがまだないよ azaz meg mindig nincs gepem

Hat kedves Mindenki, sajnos a Japan elektronikai szakuzletbe meg mindig nem erkezett meg az atalakito, amit csutortokon rendeltem (en, japanul!!! O_O) igy kenytelen vagyok Zach baratom joindulatat es kartyapartijat kihasznalva egy amerikai laptoprol blogolni, igy a magyar ekezetes betukrol le kell mondanom.

Az elso egy hetrol diohejban: SZUPEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER :) IMAAADOK ITT LENNI :)
es ezt minden tulzas nelkul mondom; johet tajfun es eso vagy szikrazo nap, itt minden valahogy el van varazsolva; a hegyek dus vegetacioja csak ugy leheli az illatos parakat a varos korul es persze az egyetemen - merthat hol mashol lenne a suli mint a hegyteton.

A tradicionalis japan kedvesseg az megvan rendesen, az elado majdhogynem elnezest kert mikor  keves penzt vittem a boltba (osszekevertem a 10 yenest az 500 yenessel tegnap este....) es vissza kellett adnom par furcsa allagu gyumolcskeszitmenyt---

es itt maris ratertem a kajara. Hihhetetlen valasztek; minden van szaritott, konyhakesz es alapanyag verzioban is; a cuccok javareszerol alt. foggalmam nincs mi ugyhogy mindig kostolgatok valami ujat: zoldtea-hab/zsele, mindenfele mochik, a fentebb emlitett gyumizselek.... az iskolai menza vagy inkabb etterem a magyar szemnek/szajnak kellemes sokkot okoz; ingyen tea/viz, es 300-500 jenert degeszre eszed magad mindenfele finomsaggal, a husis cuccoktol kezdve a ramenen es udonon at a gyuudonig, aaaa.
annyi ujdonsag van hogy ugy gondoltam, tematikusan megyek at a dolgokon, mint pl: RESIST THE CUTE azaz a japan uzlet- es reklampolitika tamadasa a cuki-erzekeloidre; kaja-pia (mmmm sakeeeee)...

na es persze emberek: a tobbi cserediakkal eleg gyorsan osszemelegedtunk, foleg akikkel egy koliban, a Kaikanban lakok (ahol meg macska is van, Neko-kun :); allitolag a magyarok szoktattak ide, mer kobor cica volt szegeny ) karaokeztunk, ahol kiderult hogy a koreai csajoknak VESZETT JO hangjuk van :) en csak maaammaaa ... (bar a Colors meg a Sk8er boi egesz jol mentek :))
illetve hogy a magyarok jobban birjak a piat mint az amerikaiak, nem kicsit O.o  persze vannak itt meg nemetek, finnek, koreaiak es kinaiak is boven, bar utobbiak foleg egy masik koleszban... amugy ok a legjobb japanosok termeszetesen... europa le van maradva.

Vegul pedig: high-tech. a 400 ezres varos a 3-4 plazaval nekik videk (reakcio: anyad....) a 0 yenes telefon amit a zuhogo esoben es gatyarohaszto paras idoben beszereztunk pedig 8 megapixeles kameraval es hasonlo felbontasu oriasi kijelzovel rendelkezik.  Sharp SH 001 akit erdekel, ra lehet keresni. a 12 MP-es fenykepezogepem pedig 16000 yen volt. ohyeah. mar csak vmi elektronikus szotar keeene.

eddig csak 2 oram volt suliban; a 4es nyelvi csoportba raktak. Elso orarol persze elkestem :O es rogton tesztet is irtunk az ora vegen, ami eleg jol ment nekem (hala M-senseinek....), a tobbieket sajnos megfogtak a nehezebb peldak-- amugy ez csak amolyan 2. szintfelmero volt szal nem gaz. A japan nyelveszetes ora meg vicces, felig japanul felig angolul... kicsit fejfajdito. O.o

hetvegen volt mar ido varost nezni is, tuzott a nap ezerrel, lejartuk a labunkat, de csak meg jobban megszerettem Oitat :) Nektek is tetszene am! a fenykepek nem fogjak visszaadni az atmoszferat de azer lesznek, igerem! Most viszont zarom soraimat... es varom a kommenteket :)

2 megjegyzés:

  1. nórim, jó olvasni téged;)
    és látom(olvasom), hogy jól érzed magad, de ez alap hisz nóri a világ bármely táján jól érzi magát;) na de elő a japcsi srácokkal, meg a tájakkal, meg a kajákkal, és mindenről, azaz MINDENRŐL képet kérünk;)
    és lelkem köszönöm a köszöntést:):) bár még itt nem vagyok 19, de nálad hamarabb az leszek:)))
    puszííííí

    VálaszTörlés
  2. Jujjh de jóó hogy jól érzed magad meg minden csak ki fogja elmagyarázni a paszív szerkezetet? O.o Olyan mintha egy mesébe csöppentél volna. Tanulós mesébe XD Annyira jó... szóval várom a képeket na meg a bejegyzéseket!
    U.I.: hiányzol
    Bianka

    VálaszTörlés